Barion Pixel

Mexikói fűszersó

Élje át a rusztikus, gazdagon fűszerezett, élettel teli mexikói íz élményt!

Mexikói ételek ízesítéséhez ajánljuk.

A saját jól bevált chili con carne receptünket továbbgondolva alkottuk meg ezt a hamisítatlan mexikói ízbombát. Kellemes csípőssége azoknak is el fogja nyerni a tetszését, akik nem szeretik az erős ételeket.

A Karoti konyhában mi így készítjük a csilis babot:

  • 0,5 kg darált hús (sertés)
  • 1 konzerv csemegkukorica
  • 1 konzerv vörösbab
  • (házi) paradicsomlé
  • 30 g KAROTI Mexikói fűszersó
  • apróra vágott zöldpaprika

A darált húst zsiradékon (mennyisége attól függ, hogy mekkora a darált hús eredeti zsírtartalma) elkezdjük pirítani és mikor kezd „kifehéredni”, rászórjuk a Karoti Mexikói fűszersót, jól összekeverjük és együtt tovább pirítjuk, majd ráöntjük a lecsöpögtetett kukoricát és vörösbabot (ennek a levéből szoktunk hozzátenni), valamint paradicsomlevet ízlés szerinti mennyiségben. Összeforraljuk és kész is. „Ropogós elemként” zöldpaprikát apróra vágunk és a kész raguhoz keverjük, vagy csak a tetejére szórjuk. Aki kedveli a csípős ételeket, tehet bele külön egy kis csili vagy egyéb csípős paprikát is. Kenyérrel fogyasztjuk, de tortilla lapba is tölthetjük, vagy akár pitába is.

Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , ,

Összetevők

56 % szárított zöldségek változó arányban (burgonya, paradicsom, paprika, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, kukorica), 40 % parajdi só, fűszerek (fűszerpaprika, oregánó, füstölt tört paprika, római kömény, cayenne bors, koriander, chili, feketebors, bazsalikom, babérlevél, fahéj).

Egyéb információk

30 g: 15000 Ft/kg, 120 g: 13333 Ft/kg. A feltüntetett árak a NETA-t és az EPR díjat tartalmazzák.
>